Spoštovani,

od časov iznajdbe ognja dalje je energija ključna gonilna sila razvoja človeštva na praktično vseh področjih. Skozi tisočletja so se viri energije in načini njihove uporabe nenehno spreminjali ter razvijali in tako pomembno vplivali na družbeno ureditev. Hiter razvoj tehnologij in ozaveščenost o vplivu našega vsakdana na zdravje in okolje, sta nam omogočila, da smo v zadnjih desetletjih dokazali, da lahko z visokotehnološkimi rešitvami, ki izkoriščajo obnovljive vire energije (sonce, zemlja, zrak, odpadna toplota, itd.), v veliki meri, ponekod pa tudi v celoti, zadostimo našim potrebam ter hkrati zamenjamo škodljive stare vire in metode.

Najlepše pri vsem tem je, da nove rešitve ne zahtevajo kompromisov, saj prinašajo množične pozitivne učinke za uporabnike, okolje in nenazadnje tudi energetsko in politično neodvisnost narodov. Mi, udeleženci mednarodne konference SZE, smo ključni soustvarjalci energetske prihodnosti. Odgovornost je na naših ramenih, da s svojim znanjem, povezovanjem ter novimi tehnologijami ustvarjamo energetske rešitve, ki bodo predstavljale najboljši odziv na podnebne ter politične spremembe in izzive, in nas popeljale v lepši jutri.

Bogdan Kronovšek
direktor

***

OPIS PODJETJA KRONOTERM

Podjetje KRONOTERM se uveljavlja kot vodilni ponudnik rešitev na področju varčnega in okolju prijaznega ogrevanja, hlajenja in izkoriščanja odpadne toplote. Njihovo poslanstvo je zagotoviti kakovostne in zanesljive toplotne črpalke, ki omogočajo velike prihranke energije ter dolgotrajno uporabo. S svojim lastnim razvojem, raziskavami in proizvodnjo ustvarjajo inovativne rešitve, ki jih dopolnjujejo s celovitimi storitvami, vključno z načrtovanjem, dobavo, postavitvijo in vzdrževanjem.

Podjetje se ponaša z lastnim razvojem in proizvodnjo, kjer visoko izobražena ekipa razvijalcev stalno išče inovativne rešitve s pomočjo najnovejših tehnologij in materialov. Skrbno testiranje v lastnem laboratoriju zagotavlja, da so njihovi izdelki visoko učinkoviti in zanesljivi. Vlaganje v nenehen razvoj je ključ do njihovega uspeha, zato se trudijo biti vodilno podjetje na področju toplotnih črpalk, ki vedno predstavljajo najboljše inovacije ter vrhunsko kakovost.

KRONOTERM, ki se osredotoča na proizvodnjo toplotnih črpalk za različne segmente od hišnih uporabnikov do komercialnih in industrijskih obratov, je prejemnik številnih domačih in mednarodnih nagrad, ki potrjujejo njihovo odličnost in inovativnost. Njihova zavezanost kakovosti je še dodatno potrjena s strani domačih in tujih strokovnjakov, kar jih spodbuja k stalnim izboljšavam in novim rešitvam.