Spoštovani!


Vljudno vas vabimo na tradicionalno Mednarodno konferenco SZE 2019, ki bo potekala od 31. marca do 2. aprila 2019 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu, Slovenija.

Slovensko združenje za energetiko SZE kot naslednik Slovenskega društva za daljinsko energetiko SDDE je prepoznalo moč povezovanja vseh področij energetike za bolj trajnostno in čisto oskrbo z energijo. Program delovanja SZE in program te konference je odprt za vsa področja energetske oskrbe, od proizvodnje preko distribucije do končne rabe s podporo temeljnih in aplikativnih znanj. Samo s povezano obravnavo kompleksnih energetskih sistemov bomo zagotovili tehnično in ekonomsko optimalne rešitve energetske oskrbe.

Na konferenci bodo tudi tokrat sodelovali številni priznani domači in tuji gostje, prav tako pa se bomo z gosti osrednjega panela sprehodili skozi aktualne trende, politične odločitve in mednarodne usmeritve na področju trajnostne in čiste oskrbe z energijo za ogrevanje in hlajenje.

Osrednje teme konference SZE v letu 2019 so:

 • Soproizvodnja na osnovi obnovljivih in alternativnih virov energije
 • Energija iz odpadkov
 • Shranjevanje energije
 • Daljinsko ogrevanje in hlajenje – smeri razvoja
 • Oskrba s plinom – rešitev na poti v nizkoogljično družbo
 • Povezovanje sektorjev: plin-električna energija – toplota
 • Energetska učinkovitost stavb – implementacija direktive o energetski učinkovitosti
 • Ogrevanje, hlajenje in klimatizacija v stavbah
 • Raba energije v industriji in prometu
 • Teoretična in aplikativna podpora razvoju energetike
 • Nove in alternativne tehnologije
 • Digitalizacija za povezovanje energetskih sistemov
 • Zakonodaja in regulativa

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

prof. dr. Alojz Poredoš
Predsednik SZE

Nagovor glavnega sponzorja dogodka

Spoštovani!

Smo v obdobju korenitih sprememb, ko moramo zagotoviti učinkovitejše ogrevanje, hlajenje in prezračevanje stavb. Poraba energije za ogrevanje in hlajenje v stavbah in industriji predstavlja skoraj polovico energije, ki je proizvedena in uporabljena v Evropski uniji. Razviti in izdelati moramo pametnejše rešitve in inovativne produkte, ki bodo stavbam in industriji pomagali doseči cilj EU o 20 % zmanjšanju primarne porabe energije do leta 2020. Velik problem predstavlja tudi neizkoriščena toplota. Približno 75 % energije za ogrevanje in hlajenje je proizvedenih s fosilnimi gorivi, kjer se uporablja kombinirane sisteme soproizvodnje toplotne in električne energije (SPTE), le majhen del presežne toplote pa je ponovno uporabljen. Ta toplota ima velik potencial in prek sodelovanja ter strateškega načrtovanja se jo lahko uporabi za cenovno dostopno daljinsko ogrevanje in hlajenje za končne uporabnike.

Z znanjem in sodelovanjem razvijajmo najbolj zahtevne sisteme ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije ter tako zagotavljajmo trajnostno in čisto oskrbo z energijo. 

Vabljeni, da se udeležite Mednarodne konference SZE ter se tako aktivno vključite v izboljševanje življenja prihodnjih generacij. Tako kot Evropska unija spodbuja sodelovanje in si prizadeva za izboljšanje človekovih pravic ter okolja, bomo tudi mi s sodelovanjem na mednarodni konferenci stremeli k izboljševanju trajnostnih rešitev.

Luigi Rossettini
International Sales Director
Aermec

O podjetju Aermec

Aermec je družinsko podjetje, ki ga je leta 1961 ustanovil Giordano Riello. Podjetje temelji na vrednotah, kot so spoštovanje okolja, ohranjanje zdravja, zagotavljanje dobrega počutja ljudi, kakovost in skrb za svoje stranke. Delovanje podjetja je osnovano na prepričanju ustanovitelja, da s tesnim sodelovanjem in zaupanjem do partnerjev lahko ponudijo tehnično napredne rešitve, ki povečajo energetsko učinkovitost in zmanjšajo emisije. Z uporabo najnovejših tehnologij se osredotočajo na majhne, a pomembne detajle, ki pripomorejo k varovanju okolja. Verjamejo, da lahko na tak način pozitivno izkoristijo tehnologijo ter prispevajo k boljšemu svetu.

Aermec logo