SZE sodeloval na dogodku Javno zdravje in nova realnost pred vrati šole

Enajsta akademija je z namenom ozaveščanja o pomembnosti javnega zdravja za ravnatelje osnovnih šol v Sloveniji organizirala dogodek Javno zdravje in nova realnost pred vrati šole, ki je potekal v torek, 14. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, ter v četrtek, 16. septembra v hotelu Piramida v Mariboru. Na dogodku so sodelovali strokovnjaki z različnih področij, tudi gospod Gregor Jeglič, vodja sekcije za rabo energije v Slovenskem združenju za energetiko, ki se je dotaknil pomembne tematike, prezračevanja.

Posvet je bil namenjen razčlenitvi naslovne tematike, s posebnim poudarkom na splošnem pomenu javnega zdravja in nenadomestljivi družbeni vlogi Šole ter opredelitvi problematike ukrepov za obvladovanje epidemije in vprašanju odpravljanja posledic.

Na dogodku so sodelovali vodilni predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ugledna sociologinja (Urad za makroekonomske analize) in strokovnjak za prezračevalno higieno iz Slovenskega združenja za energetiko, gospod Gregor Jeglič. Posvet je vodil in povezoval gospod Dušan Macura, programski vodja Enajste akademije.

Program dogodka

dr. Branko Gabrovec, vodja območnih enot NIJZ in projekta Covid-19 – Uvodna beseda

dr. Valerija Korošec, raziskovalka UMAR – Javno zdravje kot splošni družbeni problem

Mario Fafangel, predstojnik centra za nalezljive bolezni NIJZ – Obvladovanje epidemije Covid-19

Gregor Jeglič, vodja sekcije za rabo energije SZE – Prezračevanje obljudenih prostorov

dr. Alenka Trop Skaza, predstojnica OE NIJZ Celje – Cepiva in cepljenje proti SARS-CoV-2

Mitja Vrdelja, predstojnik centra za  komuniciranje NIJZ – Komuniciranje v mejnih razmerah