Slovensko združenje za energetiko

Mednarodna konferenca daljinske energetike 2017

Mailing naslovnica SDDE2016 Slo(3) thumb 669x280

Spoštovani,

vabimo vas na tradicionalno Mednarodno konferenco daljinske energetike 2017, ki bo od 19. do 21. marca 2017 v GH Bernardin v Portorožu.
Na konferenci bodo tudi tokrat sodelovali številni priznani domači in tuji gostje, prav tako pa se bomo z gosti osrednjega omizja sprehodili skozi aktualne trende, politične odločitve in mednarodne usmeritve na področju daljinske energetike.


Osrednje teme konference SDDE v letu 2017 so:
  • Sistemi daljinskega ogrevanja in hlajenja
  • Zemeljski plin
  • Energetska učinkovitost in varovanje okolja
  • Politike, zakonodaja in menedžment daljinske energetike
  • Elementi, meritve in regulacija daljinskega ogrevanja in hlajenja
CELOTEN PROGRAM DOGODKA ŽE NA VOLJO: Program SDDE 2017.pdf

***

Prijava na konferenco
Informacije o prijavi, dogodku, prispevkih in drugih možnostih sodelovanja so vam na voljo s klikom na POVEZAVO, lahko pa nas tudi pokličete na 01 40 12 872.
Prijavite se lahko preko prijavnice ali pa z elektronskim sporočilom na e-naslov #EM#696f646c447662636d277962#EM#, v katerem navedite ime in priimek posameznega udeleženca, ime in podatke podjetja, iz katerega prihaja, ter kontaktne podatke. Po prejetju vaše prijave vam bomo poslali vse potrebne dodatne informacije.

Ponudba za pokrovitelje
Če bi Mednarodno konferenco daljinske energetike 2017 želeli izkoristiti tudi za promocijo svoje dejavnosti nam pišite na #EM#6b6e6c65617763696b684a7868696b216378#EM# oz. na #EM#696f646c447662636d#EM#.si ali nas pokličite na 01 40 12 872 (Alenka Žumbar Klopčič). Več informacij o osveženi ponudbi za sponzorje lahko preberete s klikom na: Sponzorska ponudba SDDE 2017.pdf

Prijava in kotizacija

Kotizacija za udeležbo na konferenci znaša:

  Za člane SDDE
  Za nečlane SDDE
  Za predavatelje
  Za spremljevalne osebe*
330 €
370 €
270 €
180 €
*Vključuje udeležbo na odprtju, kosilo in slavnostno večerjo.
DDV ni vključen v ceno.


Polna kotizacija vključuje
  • udeležbo na konferenci
  • konferenčno darilo in gradivo
  • kosilo, pogostitve med odmori in slavnostno večerjo

Opomba: Prenočitve v kotizacijo niso vključene!

Uradni jezik konference bo ob slovenščini tudi angleščina.
Za nemoten pretok idej iz enega jezika v drugega bo oba dneva konference zagotovljeno simultano tolmačenje.


Prosimo, da kotizacijo nakažete na transakcijski račun SI56 0201 0025 4562 983, odprt pri NLB v dobro Slovenskega društva za daljinsko energetiko, Karlovška cesta 3, 1000 Ljubljana najkasneje do 17. marca 2017. Po dogodku vam bomo po pošti poslali račun. Ob odjavi do 7 dni pred začetkom konference vam zaračunamo stroške v višini 25 % kotizacije, pri poznejši odjavi pa kotizacijo v celoti.

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in namenom uporabe podatkov. Podatke bomo uporabili za vodenje baze registriranih udeležencev in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.Preverite utrinke z minule Mednarodne konference daljinske energetike!


Več informacij:
Alenka Žumbar Klopčič
Energetika.NET
Šmartinska 152, Ljubljana
t: 01 40 12 872
m: 031 673 236
e: #EM#616d676d6f64287d7d64686a7e4d6b6175637576607c7d7636777f6f#EM#

Nagovor predsednika organizacijskega odbora

Uspešna mesta imajo daljinske energetske rešitve

Želja, da bi bila naša mesta energetsko učinkovita ter ljudem in okolju čim bolj prijazna, že dolgo ni le ples črk na papirju, temveč vse bolj uresničljiv cilj. A ta ni lahek. Zahteva številne spremembe, tako v razmišljanju kot v prilagoditvi razvojnih poti. In seveda ni uresničljiv čez noč. Zavedanje, da je (daljinska) energetika panoga, v kateri razvoj poteka po načelu majhnih korakov, s številnimi prilagajanji in tudi odrekanji pri uresničevanju te želje, je zato ključno. V večini mest po Evropi je na voljo še veliko energijskih oblik, ki jih je mogoče učinkovito uporabiti. Če se te možnosti ne izrabijo, pomeni, da se ta energija zgolj nekoristno izgublja v okolico. To je dobra popotnica za prihodnost daljinske energetike, saj nas usmerja v razmišljanje, kako z uporabo teh koristno povečati energetsko učinkovitost mest. Ker lahko pričakujemo toplejšo klimo, bo predvsem potreba po hlajenju vedno večja. Ena od večjih priložnosti, če ne celo obvez, za učinkovite velike integrirane urbane sisteme je zato daljinsko hlajenje. V prihodnosti se napoveduje tako porast povprečne letne temperature kot tudi povečanje posameznih dnevnih temperaturnih obremenitev. Eden izmed večjih tehnoloških izzivov in poslovnih priložnosti za velike integrirane urbane sisteme je zato daljinsko hlajenje.Ukrepi na lokalni ravni imajo namreč globalni učinek, ne le skozi povečevanje okoljskih in energetskih učinkov, temveč tudi skozi primere dobrih praks. Mednarodna strokovna konferenca SDDE je zato predvsem oder, na katerem se predstavljajo dobre prakse in sprožajo nove ideje. Je tudi oder, ki nam postavlja ogledalo in nam meri opravljene korake – kako daleč smo v začrtanih ciljih, s kakšnimi ovirami se srečujemo, kako jih premagujemo ... Čeprav delujemo vsak v svojem mestu, se med seboj primerjamo, se drug od drugega učimo … Je oder, na katerem glas vseh nas, ki se ukvarjamo z daljinskimi energetskimi rešitvami, postaja močnejši in zato lažje uslišan. Ta glas moramo znati uporabljati tudi za podporo v vzpostavljanju, razvoju, delovanju, širitvi in optimizaciji sistemov za daljinsko ogrevanje in hlajenje v mestih. Potrebujemo ga tudi za podporo, da infrastrukturnim sistemom daljinske energetske oskrbe omogočimo pošteno tekmovanje z drugimi možnostmi za ogrevanje in hlajenje. Letošnja mednarodna konferenca obeležuje častitljivih 20 let. Energetika Ljubljana je zato z veseljem postala njen častni pokrovitelj. Z obeležitvijo svojih 155 let oskrbe s plinom, 55 let oskrbe s toploto in 50 let soproizvodnje toplotne in električne energije v enoti TE-TOL pa pritrjujemo tudi dejstvu, da imajo uspešna mesta daljinske energetske rešitve, ki jih odlikujejo zanesljivost, varnost in udobje. Samo Lozej, predsednik Organizacijskega odbora in direktor Energetike Ljubljana